Om os

Et fælleskab af unge kommunister

DKU er Danmarks eneste officielt kommunistiske ungdomsorganisation, og vi kæmper for at afstigmatisere det at være kommunist. Kommunisme handler overraskende nok ikke om alverdens forfærdelige ting.

At være kommunist er at være med folket, det vil sige, vi kæmper for en bedre og mere retfærdig hverdag for det almene folk, arbejderklassen, i Danmark og på et globalt plan. 

At være kommunist er at være solidarisk, ikke blot med sine egne landsfæller, men med verdens kæmpende folk, om det så er i det besatte Palæstina eller det sanktionerede Cuba. 

At være kommunist er at være revolutionær. Vi ønsker ikke reformer og højere skatter på en i forvejen overbeskattet arbejderklasse, nej, vi ønsker en helt ny måde at indrette vores samfund på. Vi skal have en stat der tjener folket, og ikke en stat der tjener kapitalen. 

DKU er en ny og spirende organisation, som viderefører arven fra den historiske bevægelse. Organisationen er for alle interesserede under 35, med afdelinger over hele landet samt repræsentation på Grønland. 

Er du kommunist eller interesseret i at lære om kommunismen, så overvej at hoppe over til “bliv medlem”.

DKUs Samarbejdspartier:

DKU er kollektive medlemmer af følgende organisationer: