Al-Quds vil blive frit!

Denne artikel afspejler skribentens egen holdning, og ikke DKUs egne holdninger og analyser.

Af kammerat Lucas

Kampen for et frit og uafhængigt Palæstina, har været der som en konstant siden etableringen af Israel i 1948, sågar endda før. 

Modstanden mod det bosætter kolonialistiske eksperiment Israel har igennem tiden taget mange former, og været oppe imod mange størrelser af undertrykkelse. Siden konfliktens start med den Arabiske-Israelske krig, har apartheidstaten aktivt udvidet sine egne ydre grænser, langt udover FN målsætningen, og optog mange af de områder som tilhørte Palæstinenserne. Med Nakba i 1948, fordrev den israelske stat store dele af den palæstinensiske befolkning, og optog just endnu mere land.

Dette har været virkeligheden siden, med gentagende krige, angreb på civilbefolkningen og fordrivelse i massevis er folkets krav om frihed kun blevet mere reelt. Det bosætter kolonialistiske eksperiment står i dag overfor en modstander, hvis sidste reelle udvej, er den væbnede kamp for befrielsen.

Der har i mellemtiden været forsøgt etableret en række organisationer, som skulle mægle det palæstinensiske folks sag, men lige disse er også i frit fald. PLO og PA har gennem tiden udstedt civile ordener til folk Vladimir Putin og kong Salman af Saudi Arabien.

Men kampen for et frit og uafhængigt Palæstina fortsætter!
Om dog at PFLP har haft en lille nedgang i aktiviteter, så består kampen endnu. PFLP står som en bastion i folkets minde for den reelle kamp for et frit Palæstina. Georges Abdallah, Abbas Sayyed, Ahmad Sa’adat, Ahed Abu Ghoulmeh og mange flere er blandt de kammerater som sidder fængslet for deres deltagelse i kampen for et frit palæstina.

En erklæring fra PFLPs ledelse for fængslede kammerat, i Maj 2017 beskriver kampens aktuelle målsætninger.
De beskriver at folket skal fortsætte med al beslutsomhed og styrke i eskaleringen af sammenstød med den Ziontisike bosættelse på kontaktsteder for disse.

“Vi opfordrer indtrængende alle styrker, afdelinger, ungdoms-, studenter- og kvindeorganisationer og alle sektorer af vort samfund i Palæstina, i eksil og i flygtningelejrene, til at fortsætte denne bevægelse. Vi har fuld tillid til jeres storslåede kamp og tror på jeres resultater.”

– PFLP

De fortsætter med en appel til de arabiske masser samt arabiske partier, fagforeninger, studenter- og ungdomsforeninger om at opbygge en bredere solidaritet med det palæstinensiske folks sag.

“Vi opfordrer jer indtrængende til at gå imod alle forsøg på at aflede jeres opmærksomhed fra Palæstinas retfærdige sag, særlig normalisering, som er et forræderisk bagholdsangreb på os alle. Slut op om Palæstinas sag med liv og sjæl, og lad ikke vort folk stå alene, vi er er en del af jer, og jeres nationale rolle i støtten til Palæstina er afgørende.”

– PFLP

Ydermere lyder en appeal til verdens frie befolkninger, om at disse skal fortsætte og udvikle deres solidaritet med det palæstinensiske folks sag. 

“Dette er også en del af arbejdet for at holde besættelsen ansvarlig, medregnet at tvinge besættelsen til at følge internationale konventioner om fanger og bringe besættelsens embedsmænd for den internationale domstol for deres forbrydelser.”

– PFLP

Her er det værd at bemærke en resolution truffet i FNs Generalforsamling, 45/130, som siger: “Reaffirms the legitimacy of the struggle of peoples for independence, territorial integrity, national unity and liberation from colonial domination, apartheid and foreign occupation by all available means, including armed struggle;” Det vil altså sige, at kampen for et frit og uafhængigt Palæstina ikke er en illegal kamp. Det er en kamp for selvbestemmelse, som jævnført FNs resolution er en legitim kamp. Den Zionistiske bosættelses frihedsberøvelser af politiske ledere er altså et konsekvent brud med internationalt lov. Men fordømmelsen og retsforfølgelsen af dette er sjælden blandt vestens snyltende regeringer.

Solidariteten med det Palæstinensiske folk er ikke noget, som blot hører til når det lige er aktuelt i dagspressen. Solidariteten med det Palæstinensiske folk er grundstenen for den anti-imperialistiske kamp, for frigørelse af hele verdens arbejdende folk, imod kapital og kolonialisme.

Kampen fortsætter!
Al-Quds vil blive frit!
From the river to the sea Palestine will be free!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s